20. júla 2018

Sypaný slivkovo – orechový koláč

Tento koláč na to nevyzerá, ale je to jeden z najrýchlejších a najlepších, aké poznám. Stačí len pomlieť orechy, ovsené vločky, zmiešať so všetkým ostatným, obložiť ovocím, na to ďalšia vrstva a je to. Doba prípravy cca 15 minút, kým sa vyhreje trúba. A hlavne, kopec sliviek máme teraz na strome a toto výborných spôsob, ako ich zúžitkovať.

Postup prípravy:

  1. Trúbu necháme vyhriať na 175 stupňov
  2. Orechy pomlieme. Môžu tam ostať aj trošku hrubšie kúsky. Rovnako pomlieme (alebo pomixujeme) ovsené vločky.
  3. Všetko okrem ovocia a škorice spolu dôkladne premiešame.
  4. Polku masy vtlačíme do tortovej formy.
  5. Slivky prekrojíme na polky a odkôstkujeme. Polky sliviek kladieme na vtlačené cesto a následne posypeme škoricou.
  6. Druhú polku masy natlačíme na slivky.
  7. Pečieme 30 – 35 minút.

Podrobnosti

Ingrediencie

  • 200 g vlašských orechov
  • 200 g ovsených vločiek
  • 150 g bielej hladkej špaldovej múky
  • 65 g masla
  • štipka soli
  • 120 g datľového sirupu
  • cca 500 g mäkkých sliviek
  • 1/2 lyžice cejlónskej škorice

Zanechať komentár

Heslo musí obsahovať min. 4 znaky