22. septembra 2021

Detský cícer na smotane (bez lepku a mlieka)

Cícer na póre a smotane je vegetariánska klasika. Väčšinou dosť intenzívna v chuti a plná rôznych korenín. Preto som recept upravila na alternatívu vhodnú aj pre deti, a môžem povedať, že deti ho v škôlke milovali. S bielou basmati ryžou úplný luxus.

Väčšinou varím celé balenie cícera. Časť použijem do omáčky, zvyšok v chladničke na dip, polievku alebo pomazánku.

Postup prípravy:

  1. Cibuľu orestujeme na oleji do sklovita. Pridáme na prúžky nakrájaný pór a spolu s paprikou restujeme približne minútu. Pridáme 200 g cícera, štipku rastce a zalejeme horúcim vývarom. Dusíme cca 10 minút.
  2. Zatiaľ rozmixujeme 100 g uvareného cícera s trochou vody, aby nám vznikla hustá kaša.
  3. Po uvarení kašou cícer zahustíme. Dochutíme ovsenou smotanou a umeoctom. Pre staršie dieťa a dospelého som použila 1 1/2 lyžice umeoctu.

Podrobnosti

Ingrediencie

  • 200 g uvareného cícera (100 g suchého) + 100 g cíceru naviac
  • 2 na jemno nakrájané cibule
  • 2 menšie póry
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • štipka čerstvo pomletej rasce
  • 200 ml mandľovej alebo ovsenej smotany (bez karagenanu)
  • umeocot

Zanechať komentár

Heslo musí obsahovať min. 4 znaky