29. novembra 2023

Zemiakové waffle bez múky

Prečo zemiakové? Lebo zemiaky mi menej dvíhajú cukor v krvi ako biela či celozrnná múka. Zároveň sa pri ich trávení cítim omnoho lepšie ako pri trávení jedál z múky. A hlavne… výsledná chuť vás veľmi príjemne prekvapí! na čo je to vlastne dobré? Vďaka stabilnej glykémii máme lepšiu imunitu, viac energie, lepší a stabilnejší spánok, lepšie nám funguje mozog. Rovnako nám pomalšie starne pokožka a máme menšiu chuť maškrtiť.

Super je, že tieto wafle si môžete urobiť z uvarených zemiakov, ktoré zostali z predchádzajúceho dňa.

Postup prípravy:

  1. Zemiaky očistite, nakrájajte a dajte uvariť do mäkka spolu s rascou a štipkou soli na 15 minút.
  2. Zlejeme a necháme vychladnúť.
  3. Zemiaky pretlačíme, pridáme soľ, vajíčka, tapiokový šrob, olivový olej, prášok do pečiva. Poriadne zamiešame.
  4. Rozohrejeme vafľovač a zmes pečieme cca 4 minúty do zlatista.
  5. Všetky ingrediencie na dip vymiešame a podávame s vafľami. Vďaka vysokému obsahu bielkovín v dipe zmierníme stúpanie cukru v krvi po jedle.

Podrobnosti

Ingrediencie

  • 600 g zemiakov (ideálne typu B)
  • 2 vajíčka
  • 4 PL olivového oleja (s nízkou aciditou)
  • 4 PL tapiokového škrobu
  • 2 čl prášku do pečiva
  • rasca
  • soľ
  • Na dip:
  • syr cottage
  • grécky jogurt
  • červená paprika
  • soľ

Zanechať komentár

Heslo musí obsahovať min. 4 znaky