Prečo zemiakové? Lebo zemiaky mi menej dvíhajú cukor v krvi ako biela či celozrnná múka. Zároveň sa pri ich trávení cítim omnoho lepšie ako pri trávení jedál z múky. A hlavne… výsledná chuť vás veľmi príjemne prekvapí! na čo je to vlastne dobré? Vďaka stabilnej glykémii máme lepšiu imunitu, viac energie, lepší a stabilnejší spánok, lepšie nám funguje mozog. Rovnako nám pomalšie starne pokožka a máme menšiu chuť maškrtiť.
Super je, že tieto wafle si môžete urobiť z uvarených zemiakov, ktoré zostali z predchádzajúceho dňa.
Postup prípravy:
- Zemiaky očistite, nakrájajte a dajte uvariť do mäkka spolu s rascou a štipkou soli na 15 minút.
- Zlejeme a necháme vychladnúť.
- Zemiaky pretlačíme, pridáme soľ, vajíčka, tapiokový šrob, olivový olej, prášok do pečiva. Poriadne zamiešame.
- Rozohrejeme vafľovač a zmes pečieme cca 4 minúty do zlatista.
- Všetky ingrediencie na dip vymiešame a podávame s vafľami. Vďaka vysokému obsahu bielkovín v dipe zmierníme stúpanie cukru v krvi po jedle.