26. septembra 2017

Zdravšie bryndzové „halušky“ so zelerovou slaninou

Konečne recept, kde sa nemusíte prplať s cestom. Nahradia ho jačmenné krúpy, ktoré na rozdiel od múky sú ľahšie stráviteľné. Jačmeň je bohatý na rozpustnú vlákninu s názvom beta-glukán, ktorý posilňuje imunitný systém – ideálne na toto obdobie! Takže namiesto echinacei stačí začať papkať viac jačmeňa.

Postup prípravy:

  1. Jačmenné krúpy dáme na noc namočiť do vody (s lyžicou jogurtu alebo jablčného octu kvôli fermentácii). Ráno ich premyjeme a uvaríme v dvojnásobnom množstve vody. Ak chcete extra mazľavé krúpy čo najviac podobné haluškám, tak použite trojnásobné množstvo vody.
  2. Zeler nakrájajte na malé kocky a do zlatista opražte na ghí. Zastriekajte sójovou omáčkou.
  3. Do horúcich uvarených jačmenných krúpov pridajte bryndzu a maslo (pre dospelákov jej bude treba viac) a poriadne premiešajte. Krúpy ozdobte nakrájanou pažítkou a zelerovou slaninou.

Podrobnosti

Ingrediencie

  • 250 jačmenných krúpov (radšej menšie)
  • vodu
  • soľ
  • 150 g bryndze
  • 1 väčší zeler
  • hrsť pažítky
  • tamari omáčku
  • maslo
  • ghí

Zanechať komentár

Heslo musí obsahovať min. 4 znaky