18. júna 2018

Kalerábové rezníky (bez lepku)

Vyprážaniu sa vyhýbame, ale kde tu dostaneme aj my chuť na niečo podobné rezňu. Samozrejme v zdravšej verzii. Napr. s kalerábom. A vyprážané na minimálnom množstve tuku. So zemiakovo – zelerovou kašou ešte lepšie ako viedeňský originál. A bezlepku a laktózy.

Postup prípravy:

  1. Z hrašky a vody vytvoríme miešaním cestíčko podobné hustote majonézy. Necháme aspoň chvíľu odstáť.
  2. Kaleráb nakrájame na cca 0,5 cm hrubé plátky a dáme ich napariť na cca 5 minút. Nemali by byť ani surové a ani úplne mäkké, niečo na pol ceste. Dá sa to dobre otestovať vidličkou.
  3. Plátky obalíme v hraške a na troche tuku opražíme do zlatista. Pre dospelákov zastriekajte kvalitnou sójovkou – tamari.

Podrobnosti

Ingrediencie

  • 2 väčšie kaleráby
  • hrašku (alebo hrachovú/cícerovú múku)
  • vodu
  • soľ
  • ghí

Zanechať komentár

Heslo musí obsahovať min. 4 znaky