30. marca 2018

Plnená tortila

Plnená tortila je skvelá rýchlovka. Stačí ju naplniť tým, čo nám poskytne chladnička (alebo treba rýchlo spotrebovať). Pri zapečení sa v nej stratia aj tie zdravé suroviny, ktoré deti nechcú jesť (napr. šalát). A dá sa jesť rúčkami, čo veľa detí ocení.

Túto som naplnila polníčkom – ideálnym šalátom pre deti. Nie je horký a skutočne sa v tortile stratil. Zároveň je to jediný šalát, ktorý dokáže vydržať aj pod snehom.

Postup prípravy:

  1. Pestom potrieme stred tortilly – stačí len troška, aby nebolo v tortille výrazné. Polníček umyjeme, necháme mierne presušiť a položíme na pesto. Potom už len nakladieme syr, vňaťky, jogurt alebo lučinu a tortillu zrollujeme.
  2. Dáme zapiecť na gril. Ak gril nemáme, môžeme použiť toastovač alebo zapečieme v trúbe.

Podrobnosti

Ingrediencie

  • 1 tortillu
  • hrsť polníčka (alebo ľadového šalátu)
  • jogurt alebo lučinu
  • syr (feta, grilovaný halloumi, gouda pre mladšie deti)
  • vňatky (žerucha, pažítka)
  • trochu pesta

Zanechať komentár

Heslo musí obsahovať min. 4 znaky