10. apríla 2021

Detský hlivový guláš

Z akéhosi zvláštneho dôvodu moje dieťa huby zbožňuje. A hlavne tento hlivový guláš. Nie je pikantný, vďaka množstvu cibule, cesnaku, hlive aj veľmi zdravý.

Postup prípravy:

  1. Hlivu, cibuľu nasekajte na jemno. Zemiaky a batát ošúpte a nakrájajte na malé kocky. Cesnak je potrebné pretlačiť.
  2. Na olivovom oleji orestujeme cibuľu na sklovita, cesnak, hlivu, zemiaky a batát a pridáme koreniny. Dusíme cca 1 – 2 minúty. Dochutíme soľou, zalejeme zeleninovým vývarom a pridáme paradajkový pretlak.
  3. Dusíme 20 – 25 minút, následne dochutíme umeoctom, prípadne tamari omáčkou.

Details

Ingredients

  • 300 g hlivy
  • 2 zemiaky
  • 1 batát
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 pl olivového oleja
  • 1 pl rajčinového pyré
  • 1 čl drvenej rasce
  • 1 čl majoránky
  • 1/2 čl údenej červenej papriky
  • soľ, umeocot, trošku tamari /nemusí byť/
  • zeleninový vývar

Leave a comment

Minimum 4 characters