Stačia len 3 ingrediencie na to, aby ste vytvorili túto skvostnú syrovú omáčku pre všetkých, ktorí neobľubujú zeleniny alebo majú vyberavý jazýček. Aj bez múky či taveného syra.
Jednou z hlavných ingrediencií je totiž čedar. Zrejúce syry v sebe obsahujú vyšší obsah látky zvanej glutaman, ktorá aj v prirodzenom stave pôsobí ako zvýrazňovač chutí. Teda možno práve teraz ste nerazili na jediný spôsob, ako dostať do detí dusenú zeleninu 🙂
Prirodzeného glutamanu sa netreba báť, nachádza sa totižto aj v materskom mlieku.
Postup prípravy:
- Postup je úplne jednoduchý. Stačí všetky ingrediencie dať do menšieho hrnca a na jemnom plameni za neustáleho miešania zohrievať až do úplného rozpustenia syra.
Tipy:
- Čedar môžete pre zmenu chutí čiastočne nahradiť parmezánom alebo pecorinom. Množstvo syra je samozrejme potrebné prispôsobiť veku dieťaťa.
- Pre staršie deti či dospelákov pridajte do syrovej omáčky korenie Peperoncino od Grešíka. S týmto korením to dostane božšký „říz“.