Pre deti od 1 1/2 roku môžeme pomaly pridávať do jedálnička aj múky s vyšším obsahom vlákniny, ako je napr. pohánková. Striedaním múk obohacujete detský jedálniček o ďalšie vitamíny a minerály, učíte dieťa novým chutiam. Nám doma pohánka chutí viac ako špaldová múka.
Do cesta môžete primiešať aktuálny medvedí cesnak, mangold alebo špenát. My sme mali s medvedím cesnakom a jeho chuť tam nebola ani badať, takže sa nemusíte báť, že by vám ich dieťa odmietlo. To moje po spapkaní zahlásilo, že boli lepšie ako v škôlke
Postup prípravy:
- Všetky ingrediencie na halušky poriadne premiešame. Cez haluškovač vytvoríme halušky a hodíme ich priamo do horúcej vody. Ja haluškovač doma nemám, keďže halušky často nerobím. Tak som si cesto dala na lopárik a pomocou nožíka porcovala halušky do vriacej vody.
- Keď halušky plávajú, tak sú hotové. Vyberieme ich menším sitkom a dáme ich do väčšej misky.
- Zatiaľ si pripravíme jemný bryndzový krém: Maslo vymiešame s bryndzou. Dospelácku porciu krému dochutíme soľou.
- Halušky zmiešame s bryndzovým krémom, môžeme posypať pažítkou a podávame. Keďže sú tieto halušky určené pre deti, tak sú veľmi jemnej chuti a menej slané. Dospeláci si preto môžu halušky dodatočne ešte dochutiť zvyšnou bryndzou.