Zdravé dieťa a mama
Môj košík 0 položky - 0.00 € 0
Zdravé dieťa a mama
Shopping Cart 0 položky - 0.00 € 0
4. apríla 2018

Pohánkové halušky s bryndzovým krémom (bezlepkové)

Pre deti od 1 1/2 roku môžeme pomaly pridávať do jedálnička aj múky s vyšším obsahom vlákniny, ako je napr. pohánková. Striedaním múk obohacujete detský jedálniček o ďalšie vitamíny a minerály, učíte dieťa novým chutiam. Nám doma pohánka chutí viac ako špaldová múka.

Do cesta môžete primiešať aktuálny medvedí cesnak, mangold alebo špenát. My sme mali s medvedím cesnakom a jeho chuť tam nebola ani badať, takže sa nemusíte báť, že by vám ich dieťa odmietlo. To moje po spapkaní zahlásilo, že boli lepšie ako v škôlke

Postup prípravy:

  1. Všetky ingrediencie na halušky poriadne premiešame. Cez haluškovač vytvoríme halušky a hodíme ich priamo do horúcej vody. Ja haluškovač doma nemám, keďže halušky často nerobím. Tak som si cesto dala na lopárik a pomocou nožíka porcovala halušky do vriacej vody.
  2. Keď halušky plávajú, tak sú hotové. Vyberieme ich menším sitkom a dáme ich do väčšej misky.
  3. Zatiaľ si pripravíme jemný bryndzový krém: Maslo vymiešame s bryndzou. Dospelácku porciu krému dochutíme soľou.
  4. Halušky zmiešame s bryndzovým krémom, môžeme posypať pažítkou a podávame. Keďže sú tieto halušky určené pre deti, tak sú veľmi jemnej chuti a menej slané. Dospeláci si preto môžu halušky dodatočne ešte dochutiť zvyšnou bryndzou.

Podrobnosti

Ingrediencie

  • Na halušky:
  • 300 g pohánkovej múky
  • 250 g vody
  • 2 vajíčka
  • 1/2 lyžičky soli
  • štipku rasce
  • 110 g na jemno nakrájaného medvedieho cesnaku (alebo mandoldu, špenátu…)
  • Na bryndzový krém:
  • 60 g masla
  • 150 g bryndze

Zanechať komentár

Heslo musí obsahovať min. 4 znaky