Skvelé pohostenie aj pre menších hostí od 3. rokov. V priebehu večera u nás zmizli dva plechy, len tak tak som ich stihla odfotiť. A veľmi jednoduché. S pomerom bryndze sa môžete hrať – ja som mala bryndzu menej slanú (Gemerské ovečky), takže ak máte slanšiu, dajte jej menej.
Postup prípravy:
1. Maslo nastrúhame na jemno a zmiešame so všetkými ostatnými ingredienciami. Cesto cca 5 – 10 minút miesime, kým nedostaneme hladké cesto neprichytávajúce sa na steny nádoby. Necháme prikryté kvasiť 8 – 9 hodín pri izbovej teplote.
2. Trúbu vyhrejeme na 200 stupňov. Do nakvaseného cesta pridáme ešte jednu lyžicu múky a cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 0,4 – 0,5 cm. Vykrajujeme rôzne tvary, pričom vrch potrieme žĺtkom. Posypeme pomletou rascou.
3. Pečieme 10 minút a necháme vychladnúť.