24. augusta 2017

Cuketový čokoládový koláč

Postup prípravy:

Cuketu nastrúhame na jemno a zmiešame ju s múkou, práškom do pečiva, vanilkou, škoricou. Vajíčka rozšľaháme s javorovým sirupom. Čokoládu roztopíme a vymiešame s cestom a vajíčkami. Vylejeme na plech a pečieme pri 170 stupňoch 30 – 35 minút. Ja som navrch dala broskyne a bolo to výborné. Koláč je vlhký, ľahký a nepresladený.

Podrobnosti

Ingrediencie

  • 280 g cukety
  • 100 g horkej 70 percentnej čokolády
  • 2 vajíčka
  • 130 g mandľovej múky alebo na jemno umetých mandlí
  • 1 lyžička bezfosfátového prášku do pečiva
  • 1 lyžička vanilky
  • 1/2 lyžičky škorice
  • 70 ml javorového sirupu
  • (sezónne ovocie)

Zanechať komentár

Heslo musí obsahovať min. 4 znaky