26. marca 2018

Zeleninová polievka s medvedím cesnakom (vegan)

Milujem čas medvedieho cesnaku. Tak ho dávam všade, kde sa len dá. Napr. do polievok, táto je na jar naša obľúbená. Chuť medvedieho cesnaku v nej ani necítiť. Ale napriek tomu tam je 🙂 Polievočka je krémová, nie moc hustá, ak ju chcete hustejšie, pridajte ešte jeden zemiak.

Postup prípravy:

  1. Brokolicu nakrájame na menšie ružičky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky.
  2. Na ghí orestujeme pretlačený cesnak a následne zemiaky. Zalejeme vývarom a pridáme štipku soli.
  3. Varíme cca 10 minút a na posledných 5 minút pridáme aj brokolicu.
  4. Po uvarení odstavíme a pridáme na jemno nakrájaný medvedí cesnak. Už nevaríme. Rozmixujeme na jemno.

Podrobnosti

Ingrediencie

  • 500 g brokolice
  • 2 väčšie zemiaky (cca 300 g)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • veľká hrsť medvedieho cesnaku
  • 1 lyžica ghí alebo oleja
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • štipka soli

Zanechať komentár

Heslo musí obsahovať min. 4 znaky