27. júla 2018

Slaná cícerová palacinka (bez lepku, BKM, vajíčka)

Výborná alternatíva k pšeničným tortilám alebo slaným palacinkám s lepkom. Dnes sme ju testovali po joge a všetci chceli recept. Je s tým o niečo viac prplačky, ale stojí to za to. Najlepšie sú, keď sú teplé, výborne chutia s nastrúhanou mrkvou. Pokojne ich môžete použiť aj ako tortily a plniť šalátom, nastrúhanou mrkvou, cviklou či teraz v lete aj avokádom s citrónom. Studené sú výborné do rúčky i na cesty. Cícerovú múku už zoženiete aj v normálnych obchodoch, ale v bio obchodoch ju majú na istotu.

Postup prípravy:

  1. Cícerovú múku, soľ, vodu a olivový olej vymiešame. Cesto bude mať vodovú konzistenciu, bude omnoho redšie ako cesto na palacinky. Necháme prikryté odstáť cca pol hodinu.
  2. Rozhorúčime panvicu, na ktorú pridáme trochu ghí a vylejeme cesto na menšiu palacinku. Pri veľkých sa cesto dosť trhalo, s menšími sa pracujeme omnoho lepšie.
  3. Palacinku obraciame, keď okraje začínajú zlatnúť.

Podrobnosti

Ingrediencie

  • 200 g cícerovej múky
  • 500 ml studenej vody
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 – 1,5 lyžičky soli (pre deti okolo roka štipka)
  • ghí

Zanechať komentár

Heslo musí obsahovať min. 4 znaky