24. augusta 2017

Lúsková polievka bez múky a mlieka

Téma tepla sa skloňuje všade. Aj v kuchyni. U mňa tak, že varím hlavne husté polievky, ktoré zavodnia a poskytnú energiu na dlhší čas. A je čas fazuľových lúskov, tak čo takto si urobiť zdravšiu lúskovú?

Postup prípravy:

Na ghí opražíme cibuľku do sklovita. Pridáme cesnak, lúsky, zemiaky a opražíme, až kým nezačne zmes voniať. Zalejeme horúcim čerstvým vývarom a varíme cca 25 minút do zmäknutia zeleniny. Pridáme smotanu a cca polovicu masy rozmixujeme. Dochutíme umeoctom a kôprom.

Podrobnosti

Ingrediencie

  • 250 na 1 cm nakrájaných lúskov
  • 500 g zemiakov na kocky
  • 1 cibuľa na jemno
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica ghí
  • 2 štipky soli
  • 1 l zeleninového vývaru
  • Na dochutenie:
  • 100 ml rastlinnej smotany
  • 1 – 2 lyžice umeoctu
  • kôpor

Zanechať komentár

Heslo musí obsahovať min. 4 znaky