9. januára 2018

Batátovo – karfiolová krémová polievka

Jednoduchá a veľmi chutná polievka už pre deti od 8. – 9. mesiaca, podľa toho, kedy ste zavádzali karfiol. Polievka je príjemne sladká, bez zemiakov, netreba ju nijako špeciálne dochucovať, stačí fakt štipka soli a trochu cesnaku (pre deti staršie ako jeden rok). Moje dieťa ju milovalo a miluje doteraz.

Postup prípravy:

  1. Batáty nakrájame na malé kocky (cca 0,5 – 1 cm). Karfiol na menšie ružičky. Cesnak nakrájame na jemno
  2. Na ghí orestujeme batáty aj karfiol približne dve až tri minúty. Zalejeme horúcim vývarom a pridáme štipku soli. Dusíme cca 10 – 15 minút, pokiaľ nie je zelenina zmäknutá.
  3. Rozmixujeme do hladka. Ak dospeláci potrebujú dochutiť, tak umeoctom, šťavou zo zázvoru.

Podrobnosti

Ingrediencie

  • 2 batáty bez šupky (cca 350 g.)
  • 300 g karfiolu
  • 3 – 5 strúčikov cesnaku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lyžica ghí
  • štipka soli

Zanechať komentár

Heslo musí obsahovať min. 4 znaky