Wafle z ovsených vločiek fermentovaných (kvasených) jogurtom. U nás patria medzi obľúbené cestovné a raňajkové jedlá. Dajú sa vyrobiť v rôznych kombináciach zeleniny a rôznych syrov. Keďže sú nakvasené, tak sú ľahko stráviteľné a nezaťažia. Pre malé deti by mali byť čo najmenej „zlaté“ – sú mäkké a dobre sa jedia.
Tak dnes sme mali cvikľové. S kečupom z dmky zmizli z taniera rýchlejšie, ako som ich stihla robiť.
Postup prípravy:
- Ovsené vločky premyjeme a necháme chvíľu postáť v sitku, aby sa zbavili vody. Následne pridáme jogurt a vodu, zmiešame. Necháme zavreté stáť cez noc (napr. v chladničke).
- Ráno zmes rozmixujeme. Nemusí byť úplne do hladka. Pridáme na jemno nastrúhanú cvikľu, rascu, fetu a pecorino. Váha syrov pre dospelákov a staršie deti: feta 75 g a pecorino 100 g. Pre mladšie deti na týchto slaných a chuťovo intenzívnych syroch uberieme.
- Wafle pečieme vo waflovači alebo priamo na panvici na troške tuku. Akonáhle začnú zlatnúť, tak ich vyberieme.