11. apríla 2018

Kvasené cvikľové wafle (bez múky)

Wafle z ovsených vločiek fermentovaných (kvasených) jogurtom. U nás patria medzi obľúbené cestovné a raňajkové jedlá. Dajú sa vyrobiť v rôznych kombináciach zeleniny a rôznych syrov. Keďže sú nakvasené, tak sú ľahko stráviteľné a nezaťažia. Pre malé deti by mali byť čo najmenej „zlaté“ – sú mäkké a dobre sa jedia.

Tak dnes sme mali cvikľové. S kečupom z dmky zmizli z taniera rýchlejšie, ako som ich stihla robiť.

Postup prípravy:

  1. Ovsené vločky premyjeme a necháme chvíľu postáť v sitku, aby sa zbavili vody. Následne pridáme jogurt a vodu, zmiešame. Necháme zavreté stáť cez noc (napr. v chladničke).
  2. Ráno zmes rozmixujeme. Nemusí byť úplne do hladka.  Pridáme na jemno nastrúhanú cvikľu, rascu, fetu a pecorino. Váha syrov pre dospelákov a staršie deti: feta 75 g a pecorino 100 g. Pre mladšie deti na týchto slaných a chuťovo intenzívnych syroch uberieme.
  3. Wafle pečieme vo waflovači alebo priamo na panvici na troške tuku. Akonáhle začnú zlatnúť, tak ich vyberieme.

Podrobnosti

Ingrediencie

  • 300 g ovsených vločiek
  • 200 g jogurtu
  • 100 ml vody
  • 250 g cvikle
  • syr feta a pecorino
  • štvrť lyžičky rasce

Zanechať komentár

Heslo musí obsahovať min. 4 znaky