9. septembra 2018

Krémová polievka z maslovej tekvice

Tento recept vznikol náhodou. Potrebovala som minúť zbytky z chladničky z dovolenky a ako vždy, takéto varenie dáva najlepšie recepty. Chuť maslovej tekvice je zjemnená batatom a kokosovým mliekom, pričom paradajky z pretlaku celú polievku vyzdvihli na iný level. No proste mňam. Fantastická aj pre deti, ktoré zeleninu, či tekvicu moc neobľubujú.

Postup prípravy:

  1. Maslovú tekvicu, cesnak a batat ošúpeme. Cesnak pretlačíme a restujeme za stáleho miešania na oleji. Tekvicu a batat nakrájame na menšie kocky a pridáme k cesnaku. Restujeme asi 2 minúty za stáleho miešania.
  2. Zalejeme horúcim zeleninovým vývarom tak, aby zelenina čiastočne vytŕčala z vývaru. Posolíme
  3. Varíme 15 minút.
  4. Na posledných pár minút pridáme kokosové mlieko a pretlak. Premiešame a ešte chvíľku povaríme.
  5. Na oleji môžete pre staršie deti a dospelákov opražiť lístky šalvie do chrumkava. Posoľte a máte čipsy zo šalvie. Je to neskutočne dobré a krásne doladí chuť celej polievky.

Details

Ingredients

  • 1/4 maslovej tekvice
  • 1 väčší batat
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica ghí alebo olivového oleja
  • 150 ml kokosového mlieka
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • soľ
  • zeleninový vývar
  • lístky šalvie

Leave a comment

Minimum 4 characters