Tento recept vznikol náhodou. Potrebovala som minúť zbytky z chladničky z dovolenky a ako vždy, takéto varenie dáva najlepšie recepty. Chuť maslovej tekvice je zjemnená batatom a kokosovým mliekom, pričom paradajky z pretlaku celú polievku vyzdvihli na iný level. No proste mňam. Fantastická aj pre deti, ktoré zeleninu, či tekvicu moc neobľubujú.
Postup prípravy:
- Maslovú tekvicu, cesnak a batat ošúpeme. Cesnak pretlačíme a restujeme za stáleho miešania na oleji. Tekvicu a batat nakrájame na menšie kocky a pridáme k cesnaku. Restujeme asi 2 minúty za stáleho miešania.
- Zalejeme horúcim zeleninovým vývarom tak, aby zelenina čiastočne vytŕčala z vývaru. Posolíme
- Varíme 15 minút.
- Na posledných pár minút pridáme kokosové mlieko a pretlak. Premiešame a ešte chvíľku povaríme.
- Na oleji môžete pre staršie deti a dospelákov opražiť lístky šalvie do chrumkava. Posoľte a máte čipsy zo šalvie. Je to neskutočne dobré a krásne doladí chuť celej polievky.