
Moje dieťa túto smotanovú tortu miluje.
Samozrejme som ale rozmýšľala, ako vyrobiť jej zdravšiu verziu - takú, ktorá by nedvíhala tak cukor ako jej prudko smotanová sestra. A podarilo sa.
Namiesto ďalšej smotany som použila tvaroh, ktorý vďaka vyššiemu obsahu bielkovín znižuje glykémiu. Cukor som nahradila čakankovým sirupom. Zo sladidiek disponuje najnižším glykemickým indexom.
!!!Pozor!!!
Ak nie ste skúsený papkáč čakankového sirupu, tak vás vďaka vysokému obsahu rozpustnej vlákniny môže aj nafúknuť.
Budeme potrebovať:
2 kyslé smotany /400 g/
2 hladké (nie hrudkovité) tvarohy /500 g/
100 - 120 ml čakankového sirupu
1 čl vanilky
štipka soli
jahody
1 veľké balenie piškót
tortová forma s priemerom 24 cm
Postup:
Kyslú smotanu, tvaroh, sirup, vanilku a štipku soli spolu vyšľaháme do hladkého krému.
Tortovú formu pokryjeme piškótami, jahodami a polkou krému.
Postup opakujeme.
Vrch môžeme dozdobiť zvyšnými jahodami.
Dáme do chladničky na pár hodín.