Stačia len 3 ingrediencie na to, aby ste vytvorili túto skvostnú syrovú omáčku pre všetkých, ktorí neobľubujú zeleniny alebo majú vyberavý jazýček. Aj bez múky či taveného syra.
Jednou z hlavných ingrediencií je totiž čedar. Zrejúce syry v sebe obsahujú vyšší obsah látky zvanej glutaman, ktorá aj v prirodzenom stave pôsobí ako zvýrazňovač chutí. Teda možno práve teraz ste nerazili na jediný spôsob, ako dostať do detí dusenú zeleninu :)
Prirodzeného glutamanu sa netreba báť, nachádza sa totižto aj v materskom mlieku.

Budeme potrebovať:
70 ml sladkej smotany
150 ml kyslej smotany
90 - 120 g strúhaného čedaru /podľa veku dieťaťa/
Postup je úplne jednoduchý. Stačí všetky ingrediencie dať do menšieho hrnca a na jemnom plameni za neustáleho miešania zohrievať až do úplného rozpustenia syra.
Tipy:
Čedar môžete pre zmenu chutí čiastočne nahradiť parmezánom alebo pecorinom. Množstvo syra je samozrejme potrebné prispôsobiť veku dieťaťa.
Pre staršie deti či dospelákov pridajte do syrovej omáčky korenie Peperoncino od Grešíka. S týmto korením to dostane božšký "říz".