Tento koláč na to nevyzerá, ale je to jeden z najrýchlejších a najlepších, aké poznám. Stačí len pomlieť orechy, ovsené vločky, zmiešať so všetkým ostatným, obložiť ovocím, na to ďalšia vrstva a je to. Doba prípravy cca 15 minút, kým sa vyhreje trúba. A hlavne, kopec sliviek máme teraz na strome a toto výborných spôsob, ako ich zúžitkovať.
Budeme potrebovať:
200 g vlašských orechov
200 g ovsených vločiek
150 g bielej hladkej špaldovej múky
65 g masla
štipka soli
120 g datľového sirupu
cca 500 g mäkkých sliviek
1/2 lyžice cejlónskej škorice
Trúbu necháme vyhriať na 175 stupňov
Orechy pomlieme. Môžu tam ostať aj trošku hrubšie kúsky. Rovnako pomlieme (alebo pomixujeme) ovsené vločky.
Všetko okrem ovocia a škorice spolu dôkladne premiešame.
Polku masy vtlačíme do tortovej formy.
Slivky prekrojíme na polky a odkôstkujeme. Polky sliviek kladieme na vtlačené cesto a následne posypeme škoricou.
Druhú polku masy natlačíme na slivky.
Pečieme 30 – 35 minút.