V lete milujem varenie. Aj 15 minút v kuchyni dokáže vyčarovať vďaka čerstvým bylinkám a zelenine luxusné jedlo. Ako napr. tieto cestoviny. Pesto naň sa dá pripraviť aj vopred alebo zobrať so sebou na cestu a potom už len stačí uvariť cestoviny, do vody pridať cuketu a cherry paradajky a je to.
Bazalku teraz doslova pchám všade. Je to skutočný multitalent. Znižuje stres cez zníženie kortizolu, znižujú cukor v krvi, eugenol z bazalky dokonca tíši bolesť.
Pre 4 osoby budeme potrebovať:
1 balenie cestovín z čiernej fazule (terno alebo dm alebo iné strukovinové cestoviny, tieto sú ale najviac božské)
1 balenie sušených paradajok v oleji
2 menšie cukety
250 g cherry paradajok (lidl Bobulienky sú dokonalé)
1 strúčik cesnaku
hrsť bazalkových listov
Dáme variť vodu na cestoviny. Cukety umyjeme a pomocou škrabky na zemiaky z nich urobíme tenké cestoviny. Tie pridáme do vody s cestovinami na posledné 4 minúty spolu s cherry paradajkami.
Paradajky spolu s nasekanými bazalkovými listami, olejom a strúčikom cesnaku alebo sušeným cesnakom rozmixujeme na hladkú pastu. Ak si pesto chceme pripraviť na dovolenku, tak vrátime naspäť do pohárika a zalejeme olivovým olejom.
Cestoviny so zeleninou zlejeme. Do horúcich cestovín zamiešame pesto. Ideálne je, ak v cestovinách zostane trochu vody – cestovinky s pestom sú potom viac šťavňaté.
Cestovinky sú vhodné od jedného roku, ale tak malým deťom stačí trošku pesta rozmiešať v konopnom oleji s trochou vodou. Inak by boli cestoviny pre ne veľmi slané.
#bezlepku #sušenéparadajky #od1roka #parajkovépestopredeti #bazalka #bezBKM #strukovinovécestoviny #bezmlieka