Čo so zvyškom ryby z predchádzajúceho dňa? Aj ja som si dnes položila túto otázku. A našla rýchlu odpoveď. Karbonátky predsa. Dobre sa držia v ručičke, výborné sú s duseným špenátom alebo inou zeleninkou, je možné ich zobrať so sebou na cesty.
Budeme potrebovať:
800 g zemiakov
250 g rybieho mäska (dúhový pstruh u nás)
2 vajíčka
zväzok pažítky
trochu kukuričnej strúhanky
múka na obaľovanie (pohánková)
soľ
ghí
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky cca 2×2 cm. Uvaríme do mäkka. Vodu zlejeme a necháme ochladiť.
Trúbu zapneme na 175 stupňov.
Z mäsa odstránime všetky kostičky. Roztlačíme ho vidličkou.
Zemiaky poriadne roztlačíme. Pridáme mäso, vajíčka, na jemno nakrájanú pažítku. Zmiešame. Ak je potrebné, zmes zahustíme kukuričnou strúhankou.
Mokrými rukami formujeme karbonátky a obaľujeme ich v múke.
Dáme ich piecť do trúby na 25 – 30 minút.
Výborné sú pokvapkané citrónom a s trochou majonézy.