Nielen množstvo záhradkárov s prebytkom patizónu si láme hlavu, čo s patizónom. Ale i ja. Prívarkov už máme vyše hlavy a dostali sme chuť na pizzu. A patizónová pizza bez lepku, vajíčka, bola na svete. Je výborná a omnoho zdravšia, ako normálna pizza či karfiolová pizza.
Budeme potrebovať:
400 g na jemno nastrúhaného patizónu
100 g na jemno nastrúhaného pecorina (pre deti do troch rokov polku zameniť za goudu alebo mozzarelu)
50 g kukuričnej strúhanky
1/2 lyžičky soli
1 lyžička francúzskych byliniek alebo korenia na pizzu
Trúbu zapneme na 175 stupňov.
Patizón zmiešame so soľou a necháme odstáť 15 minút.
Z patizónu vytlačíme šťavu a zmiešame so strúhankou, bylinkami a pecorinom.
Dáme na plech, postláčame do tvaru pizze s hrúbkou cca 0,5 cm a pečieme 25 minút.
Hotové ozdobíme čerstvou bazalkou.
#bezlepku #nechutenstvo #od1roku #patizónpredeti #bezvajíčka #zeleninovápizza #čospatizónom #detiktorénemajúradizeleninu