Téma tepla sa skloňuje všade. Aj v kuchyni. U mňa tak, že varím hlavne husté polievky, ktoré zavodnia a poskytnú energiu na dlhší čas. A je čas fazuľových lúskov, tak čo takto si urobiť zdravšiu lúskovú?
Na lúskovú polievku bez múky a mlieka budeme potrebovať:
250 na 1 cm nakrájaných lúskov
500 g zemiakov na kocky
1 cibuľa na jemno
1 strúčik cesnaku
1 lyžica ghí
2 štipky soli
1 l zeleninového vývaru
Na dochutenie:
100 ml rastlinnej smotany
1 – 2 lyžice umeoctu
kôpor
Na ghí opražíme cibuľku do sklovita. Pridáme cesnak, lúsky, zemiaky a opražíme, až kým nezačne zmes voniať. Zalejeme horúcim čerstvým vývarom a varíme cca 25 minút do zmäknutia zeleniny. Pridáme smotanu a cca polovicu masy rozmixujeme. Dochutíme umeoctom a kôprom.