Z akéhosi zvláštneho dôvodu moje dieťa huby zbožňuje. A hlavne tento hlivový guláš. Nie je pikantný, vďaka množstvu cibule, cesnaku, hlive aj veľmi zdravý.
Budeme potrebovať:
300 g hlivy
2 zemiaky
1 batát
2 cibule
4 strúčiky cesnaku
2 pl olivového oleja
1 pl rajčinového pyré
1 čl drvenej rasce
1 čl majoránky
1/2 čl údenej červenej papriky
soľ, umeocot, trošku tamari /nemusí byť/
zeleninový vývar

Hlivu, cibuľu nasekajte na jemno. Zemiaky a batát ošúpte a nakrájajte na malé kocky. Cesnak je potrebné pretlačiť.
Na olivovom oleji orestujeme cibuľu na sklovita, cesnak, hlivu, zemiaky a batát a pridáme koreniny. Dusíme cca 1 – 2 minúty. Dochutíme soľou, zalejeme zeleninovým vývarom a pridáme paradajkový pretlak.
Dusíme 20 – 25 minút, následne dochutíme umeoctom, prípadne tamari omáčkou.