top of page

Ako uchovať paradajky na zimu

Z paradajok nemusíte robiť len kečupy. Zavariť sa dajú napr. aj pečením. Takto spracované paradajky potom v zime používam do polievok, omáčok. Alebo ich len šupnem so syrom na cestoviny. Nič viac im už potom netreba – je to tá najlepšia paradajková „omáčka“, akú poznám.

Recept som odkukala od jednej blogerky, ale zjednodušila som ho a upravila pre potreby maminiek, ktoré sa so zaváraním nemajú čas prplať.

Ako bylinky môžete použiť na niektoré poháre bazalku, na iné tymian či oregano. Do paradajok môžete vložiť aj strúčiky cesnaku tak, aby moc nevykúkali, inak sa spália.

Budete potrebovať:

  1. 3 kilá paradajok

  2. 0,5 l olivového oleja

  3. soľ

  4. hrsť bazalky

  1. Teplovzdušnú rúru rozohrejeme na 175 stupňov.

  2. Paradajky umyjeme a rozkrojíme cca do polky paradajky. Vykrojíme akoby kríž.

  3. Paradajky kladieme na hlbší plech. Poriadne posolíme. Vrch posypeme bazalkovými listami a polejeme olivovým olejom.

  4. Pečieme hodinu.

  5. Horúce vložíme do zaváracích pohárov a zalejeme šťavou, ktoré paradajky pustili počas pečenia.

  6. Zavíčkujeme a zabalíme do deky.

  7. Po vychladnutí skontrolujeme, či sa viečko preliačilo dovnútra.

Takto zavarené paradajky sú vhodné už od 1. roka.

402 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Ako klíčiť

bottom of page