
Ako na nízkosacharidové stravovanie?
Webinár s veľkým množstvom pozitívnych spätných väzieb.
Zdravotný stav čím ďalej, tým väčšieho množstva detí i dospelých si vyžaduje radikálnu zmenu jedálnička v podobe nízkosacharidového stravovania, či už sa jedná o poruchy funkcií mitochondrií alebo rôzne autoimunitné či nervové ochorenia.
Práve preto sme pre Vás pripravili kurz, kde sa dozviete všetko, čo potrebujete vedieť o nízkosacharidovom stravovaní.
Kurz je zložený tak, aby pre Vás nebolo varenie a diéta podľa princípov nízkosacharidového stravovania strašiakom.
Kurzom Vás bude sprevádzať skutočná odborníčka v odbore, Ing. Dana Dudeková.
🙃Obsah kurzu:🙃
-
Čo je to nízkosacharidové stravovanie, jeho formy a pre ktoré diagnózy je vhodné, pre koho je nevhodné-
-
Zdravotné benefity
-
Ako postupne prejsť na nízkosacharidové stravovanie
-
Fermentované potraviny, vývary a hojenie čreva
-
Suplementy potrebné pri tomto type stravovania
-
Imunita, trávenie a vstrebávanie živín
-
Prerušovaný pôst a jeho benefity
-
Netoxická domácnosť ako súčasť liečby
-
Návrat do tradičného stravovacieho režimu
Absolventi kurzu budú mať k dispozícii zoznam doporučených a zakázaných potravín. Rovnako aj týždenný vzorový jedálniček pre nízkosacharidové stravovanie v bezmliečnej verzii.
O lektorke:
Ing. Dana Dudeková je certifikovaná výživová poradkyňa pre deti a dospelých. K výžive ju priviedla predovšetkým snaha nájsť optimálny spôsob životosprávy a túžba otehotnieť.
Začiatkom roka 2014 ju oslovil stravovací smer paleo a od tohto obdobia sa začala o výživu zaujímať intenzívnejšie. S narodením syna koncom roka 2015 sa jej záujem o zdravú životosprávu ešte viac prehĺbil.
Rada varí a jedlo je pre ňu pôžitkom. Pri varení sa zameriava najmä na jedlá, ktoré sú výživovo hodnotné, no na prípravu jednoduché, aby svoj voľný čas dokázala využiť čo najefektívnejšie.
